Stop krivotvorinama

3.9.2015.

Elektronička platforma Enforcement database

U okviru Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva uspostavljena je elektronička platforma Enforcement database (EDB) koja omogućava razmjenu informacija između nositelja prava i institucija za provedbu prava.
Opširnije

27.8.2015.

Objavljeno izvješće Europske komisije o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama

Na internetskim stranicama OHIM-a, EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnice) objavljeno je izvješće Europske komisije o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama.
Opširnije

24.7.2015.

Nova internetska stranica Ideas Powered - stranica sa sadržajem o intelektualnom vlasništvu namijenjena mladima

Dana 23. srpnja 2015. g. objavljena je nova internetska stranica Ideas Powered - prva interaktivna internetska stranica na razini Europske unije sa sadržajem vezanim uz intelektualno vlasništvo posvećena mladima kojoj možete pristupiti na internetskoj adresi: http://www.ideaspowered.eu.
Opširnije

23.7.2015.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima krivotvorenja u sektoru odjeće, dodataka odjeći i obuće

EU Promatračnica objavila je drugu po redu ekonomsku studiju koja se bavi utjecajem problema krivotvorenja proizvoda u pojedinim industrijskom sektorima u Europskoj uniji, pod izvornim nazivom „The economic cost of IPR infringement in the clothing, footwear and accessories sector: report of a pilot study”. Studija je objavljena na službenim internetskim stranicama EU Promatračnice i dostupna je ovdje.
 
Opširnije

15.7.2015.

Objavljeno novo izdanje glasila EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koja djeluje pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM) objavila šesto izdanje svoga glasila The Observatory's newsletter (srpanj, 2015.).
Opširnije

3.7.2015.

Obavijest HALMED-a

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je dana 26.lipnja 2015. na svojoj internetskoj stranici obavijest o pojavi krivotvorenih lijekova u BiH. Više o tome možete pročitati ovdje.
 
Opširnije

30.6.2015.

Predstavljanje studije „Prava intelektualnog vlasništva i rezultati poduzeća u Europi: ekonomska analiza“

18. lipnja 2015. godine predstavljeni su rezultati novog istraživanja koje promatra doprinos prava intelektualnog vlasništva uspješnosti poduzeća provedenog od strane Ureda za usklađivanje na unutarnjem tržištu (OHIM), koji djeluje putem Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva.
 
Opširnije

23.6.2015.

U Zadru na Forumu, 21.06.2015. održana je zajednička edukativna akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“

U nedjelju 21.06.2015.  na Forumu u Zadru, u organizaciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva, održana je zajednička edukativna akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“.
Opširnije

23.6.2015.

Priopćenje za javnost povodom Svjetskog dana borbe protiv krivotvorenja

Svjetski dan borbe protiv krivotvorenja obilježava se od 1998. godine u lipnju svake godine na inicijativu Svjetske mreže protiv krivotvorina (Global Anti-Counterfeiting Network (GACG)) kako bi se podigla javna svijest o šteti koja nastaje krivotvorenjem. Svjetski dan borbe protiv krivotvorenja ove se godine obilježava 24. lipnja.
Opširnije

19.6.2015.

Akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu" 21.06.2015. u Zadru na Forumu

Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ održava se u Zadru na Forumu u nedjelju, 21.06.2015. od 10 do 22 sata.
Najavu akcije pogledajte ovdje.
 
Opširnije

15.6.2015.

U Velikoj Gorici, 14.06.2015. održana je zajednička edukativna akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“

U nedjelju 14.06.2015. na Trgu Franje Tuđmana u Velikoj Gorici u okviru festivala VG fest, u organizaciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva, održana je zajednička edukativna akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“.
Opširnije

25.5.2015.

Objavljeni rezultati istraživanja o problemu krivotvorenja u Europskoj uniji

Na internetskim stranicama OHIM-a, EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnice) objavljeno je izvješće pod nazivom „2015 Situation Report on Counterfeiting in the European Union“. Izvješće je rezultat rada na zajedničkom projektu EU Promatračnice i EUROPOLA i dostupno je na sljedećoj poveznici.
 
Opširnije

13.5.2015.

Na dan 7.5.2015. provedena operativna akcija "ŽIG II"

U operativnoj akciji „ŽIG II“ privremeno je oduzeto 120.468,00 komada različitih tekstilnih proizvoda i modnih dodataka renomiranih robnih marki te 2.014,70 kg repromaterijala s logotipom renomiranih robnih marki ukupne procijenjene vrijednosti od preko 13.997.900,00 kuna.
Opširnije

11.5.2015.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima krivotvorenja u sektoru kozmetike i proizvoda za osobnu njegu

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u objavila je prvu u nizu ekonomskih studija koje se bave utjecajem problema krivotvorenja proizvoda u pojedinim industrijskom sektorima u Europskoj uniji.
Opširnije

4.5.2015.

Objavljena nova studija u okviru inicijative BASCAP

U okviru inicijative Međunarodne gospodarske komore (ICC) Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy (BASCAP) objavljena je nova studija pod nazivom „Roles and Responsibilities of Intermediaries: Fighting Counterfeiting and Piracy in the Supply Chain“.
Opširnije

Ispiši stranicu