Stop krivotvorinama

15.12.2015.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima krivotvorenja u sektoru igračaka i igara

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u (dalje: EU Promatračnica) objavila je četvrtu u nizu ekonomskih studija koje se bave utjecajem problema krivotvorenja proizvoda u pojedinim industrijskim sektorima u Europskoj uniji, pod izvornim nazivom „The economic cost of IPR infringement in toys and games”. Studija je dostupna na sljedećoj poveznici.
Opširnije

10.12.2015.

Objavljeno javno savjetovanje Europske komisije o evaluaciji i modernizaciji zakonodavnog okvira u području provedbe prava intelektualnog vlasništva

Dana 9. prosinca 2015. godine Europska komisija (EK)  je objavila javno savjetovanje o evaluaciji i modernizaciji zakonodavnog okvira u području provedbe prava intelektualnog vlasništva.
Rok za sudjelovanje u EU Savjetovanju produžen je do 15. travnja 2016. godine.
Opširnije

28.10.2015.

Objavljeno novo izdanje glasila EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica) koja djeluje pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM-u) objavila sedmo izdanje svoga glasila „The Observatory's newsletter” (listopad, 2015.).
Opširnije

14.10.2015.

Intelektualno vlasništvo i obrazovanje u Europi - Studija o obrazovanju o intelektualnom vlasništvu u školskom kurikulumu u državama članicama EU-a sa dodatnim međunarodnim usporedbama

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u objavila je studiju koja prikazuje u kojoj je mjeri obrazovanje o intelektualnom vlasništvu zastupljeno u školskom kurikulumu.
 
Opširnije

29.9.2015.

Savjetovanje o regulatornom okruženju za platforme, internetske posrednike, podatke, računalstvo u oblaku i kolaborativnu ekonomiju

Europska komisija objavila je 24. rujna 2015. godine savjetovanje o regulatornom okruženju za platforme, internetske posrednike, podatke, računalstvo u oblaku i kolaborativnu ekonomiju.
Opširnije

10.9.2015.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima krivotvorenja u sektoru sportskih proizvoda

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u (dalje: EU Promatračnica) objavila je treću u nizu ekonomskih studija koje se bave utjecajem problema krivotvorenja proizvoda u pojedinim industrijskim sektorima u Europskoj uniji, pod izvornim nazivom „The economic cost of IPR infringement in sports goods”. Studiju možete pronaći ovdje.
Opširnije

3.9.2015.

Elektronička platforma Enforcement database

U okviru Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva uspostavljena je elektronička platforma Enforcement database (EDB) koja omogućava razmjenu informacija između nositelja prava i institucija za provedbu prava.
Opširnije

27.8.2015.

Objavljeno izvješće Europske komisije o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama

Na internetskim stranicama OHIM-a, EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnice) objavljeno je izvješće Europske komisije o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama.
Opširnije

24.7.2015.

Nova internetska stranica Ideas Powered - stranica sa sadržajem o intelektualnom vlasništvu namijenjena mladima

Dana 23. srpnja 2015. g. objavljena je nova internetska stranica Ideas Powered - prva interaktivna internetska stranica na razini Europske unije sa sadržajem vezanim uz intelektualno vlasništvo posvećena mladima kojoj možete pristupiti na internetskoj adresi: http://www.ideaspowered.eu.
Opširnije

23.7.2015.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima krivotvorenja u sektoru odjeće, dodataka odjeći i obuće

EU Promatračnica objavila je drugu po redu ekonomsku studiju koja se bavi utjecajem problema krivotvorenja proizvoda u pojedinim industrijskom sektorima u Europskoj uniji, pod izvornim nazivom „The economic cost of IPR infringement in the clothing, footwear and accessories sector: report of a pilot study”. Studija je objavljena na službenim internetskim stranicama EU Promatračnice i dostupna je ovdje.
 
Opširnije

15.7.2015.

Objavljeno novo izdanje glasila EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koja djeluje pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM) objavila šesto izdanje svoga glasila The Observatory's newsletter (srpanj, 2015.).
Opširnije

3.7.2015.

Obavijest HALMED-a

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je dana 26.lipnja 2015. na svojoj internetskoj stranici obavijest o pojavi krivotvorenih lijekova u BiH. Više o tome možete pročitati ovdje.
 
Opširnije

30.6.2015.

Predstavljanje studije „Prava intelektualnog vlasništva i rezultati poduzeća u Europi: ekonomska analiza“

18. lipnja 2015. godine predstavljeni su rezultati novog istraživanja koje promatra doprinos prava intelektualnog vlasništva uspješnosti poduzeća provedenog od strane Ureda za usklađivanje na unutarnjem tržištu (OHIM), koji djeluje putem Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva.
 
Opširnije

23.6.2015.

U Zadru na Forumu, 21.06.2015. održana je zajednička edukativna akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“

U nedjelju 21.06.2015.  na Forumu u Zadru, u organizaciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva, održana je zajednička edukativna akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“.
Opširnije

23.6.2015.

Priopćenje za javnost povodom Svjetskog dana borbe protiv krivotvorenja

Svjetski dan borbe protiv krivotvorenja obilježava se od 1998. godine u lipnju svake godine na inicijativu Svjetske mreže protiv krivotvorina (Global Anti-Counterfeiting Network (GACG)) kako bi se podigla javna svijest o šteti koja nastaje krivotvorenjem. Svjetski dan borbe protiv krivotvorenja ove se godine obilježava 24. lipnja.
Opširnije

Ispiši stranicu