Stop krivotvorinama

Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ 9.6.2017., od 10 do 22h, u Šibeniku na Trgu Republike Hrvatske

AKCIJA SE NASTAVLJA!

Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ 9.6.2017., od 10 do 22h, u Šibeniku na

Trgu Republike Hrvatske

 

Nakon dosadašnjih uspješno održanih akcija u Zagrebu, Osijeku, Rovinju, Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Velikoj Gorici  i  Zadru petnaesta  po redu akcija „ Stop krivotvorinama i piratstvu“ održati će se 9.6.2017., od 10 do 22h, u Šibeniku na Trgu Republike Hrvatske.

Akciju i ovaj put zajednički organiziraju nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa; udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HDU, HUZIP, ZAPRAF, IHG, BSA, BOA, HGU, DHFR, APAW te Nacionalni odbor ICC Hrvatska .

Akcijom u Šibeniku obilježavamo i Svjetski dan borbe protiv krivotvorina koji se ove godine obilježava 7. lipnja.

Svrha je akcije podizanje razine javne svijesti o negativnim društvenim posljedicama krivotvorenja i piratstva te o sustavu provedbe prava intelektualnog vlasništva.

Svrha ovih aktivnosti je informiranje o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Organizatori žele uputiti građane kako se mogu zaštiti te kome se obratiti za pomoć ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.

Za odličnu zabavu pobrinut će se izvođači Mia Dimšić, klapa Maslina i grupa Bang Bang.

Osim uživanja uz odličnu glazbu i edukativni program građani će moći sudjelovati i u testovima znanja: zadatak će biti prepoznati razliku između originala i krivotvorine, a uz korisne materijale neće nedostajati niti atraktivnih darova. Zanimljivi i edukativan program vodit će Ana Marušić.

 

Dođite u petak 9. lipnja na Trg Republike Hrvatske u Šibeniku!

Dobra zabava je zagarantirana, ali i ono što je važnije – pregršt korisnih informacija.

 

Promotivni letak pogledajte ovdje.

 

Datum novosti: 8.6.2017.

Ispiši stranicu