Stop krivotvorinama

Javne konzultacije o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM), u ime Europske komisije, objavila je pokretanje javnih konzultacija o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama.
 
Upitnik temeljem kojeg se provode konzultacije namijenjen je korisnicima sustava zaštite intelektualnog vlasništva koji već imaju iskustva u ostvarivanju zaštite i provedbe prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama ili tek namjeravaju započeti takve postupke, te pravnim i fizičkim osobama koje pružaju usluge stručnog savjetovanja poslovnih subjekata, kao što su odvjetnici i ovlašteni zastupnici, kao i komorskim udruženjima, organizacijama nositelja prava te državnim tijelima.
 
Svrha ovog istraživanja je prikupljanje podataka o zaštiti i provedbi prava u pojedinim zemljama, radi stvaranja cjelovite slike o ukupnom funkcioniranju sustava zaštite prava intelektualnog vlasništva u tim zemljama. Po isteku roka za ispunjavanje upitnika Europska komisija izraditi će cjeloviti izvještaj o ovom istraživanju.
 
Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u postupak javnih konzultacija. Upitnik je moguće ispuniti do 10. lipnja 2014, a dostupan je na internetskoj adresi:
 
https://www.tmdn.org/uss/index.php?sid=64891&lang=en
 

Datum novosti: 17.3.2014.

Ispiši stranicu