Stop krivotvorinama

Objavljen novi broj glasila EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Foto : FreeImages.com/Keith Syvinski

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva (EU Promatračnica) koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila novo izdanje svoga glasila „The Observatory Newsletter” (prosinac, 2016.).

Glasilo kao uvodnu vijest iznosi najvažnije podatke iz studije „Industrije koje se intenzivno koriste pravima intelektualnog vlasništva i ekonomska učinkovitost u Europskoj uniji“ o kojoj je zainteresirana javnost već izvješćivana na ovim internetskim stranicama te ističe kako je ta studija, koja predstavlja nastavak studije objavljene 2013. godine, ponovno potvrdila velik doprinos intelektualnog vlasništva za europsko gospodarstvo u pogledu BDP-a, zaposlenosti, plaća i trgovine.

Nadalje, u glasilu je navedena vijest o tome da je Europska komisija, temeljem Uredbe (EU) br. 386/2012, započela s izradom izvješća u kojem se ocjenjuje rad EU Promatračnice za razdoblje od 2012. – 2015. godine. U glasilu se upućuje i na to da je EU Promatračnica objavila program rada za 2017. godinu.

U glasilu je naveden i pregled stručno-edukacijskih aktivnosti koje su održane u proteklom razdoblju,  pružen je osvrt na božićnu medijsku kampanju EU Promatračnice, a obrađuju se i druge teme vezane uz provedbu prava intelektualnog vlasništva.

Glasilo je dostupno na sljedećoj poveznici.

 

Datum novosti: 6.2.2017.

Ispiši stranicu