Stop krivotvorinama

Održano javno događanje u okviru akcije „Stop krivotvorinama i piratstvu“ u Osijeku


U osječkom centru Portanova 11.02.2012. održano je javno događanje u okviru akcije „Stop krivotvorinama i piratstvu“. Svrha ovog događanja u Osijeku bila je informiranje javnosti o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana.

Uz nastupe skupine Colonia i Antonije Šole u zabavnom dijelu programa, posjetitelji akcije u Osijeku imali su priliku vidjeti izložene krivotvorine i originale, dobiti savjet kako se zaštititi od krivotvorenih proizvoda, kome se obratiti za pomoć, a u druženju s glazbenicima mogli su čuti i njihova iskustva o negativnim učincima piratstva i krivotvorenja. Nagradna igra u prepoznavanju originalnih proizvoda i testovi znanja nekim su Osječanima donijeli i lijepe darove.

Javno događanje u Osijeku zajednički su organizirala nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva (Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Ministarstvo financija – Carinska uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa, Državni inspektorat, kao i udruge HDS ZAMP, BOA, HUZIP, ZAPRAF, Institut hrvatske glazbe).

Javno događanje u Osijeku nastavak je u prošloj godini započetih aktivnosti u okviru akcije „Stop krivotvorinama i piratstvu“, te je prvo u nizu događanja u okviru ove akcije koje će se tijekom godine održati i u Rijeci, Splitu i Varaždinu.
 

Datum novosti: 14.2.2012.


Ispiši stranicu