Nova obrazovna platforma EUIPO-a

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavio je novu obrazovnu e-platformu Ideas Powered @ School. Radi se o multimedijskom alatu koji ima za cilj približiti područje intelektualnog vlasništva učenicima u cijeloj Europskoj uniji te im pomoći da razviju svoje kreativne i inovacijske vještine.

Na portalu je ponuđen niz suvremenih obrazovnih sadržaja i materijala koji mogu biti od značajne pomoći nastavnicima, predavačima, ali  i roditeljima u podučavanju djece i mladih u dobi od 4 – 18 godina o pravima intelektualnog vlasništva, o mogućnostima zaštite vlastitih kreativnih i inovativnih ostvarenja te o potrebi poštovanja rezultata rada drugih osoba. 

Portal također ima za cilj  promicanje poduzetničkog načina razmišljanja među mladima, koji je usmjeren na inovacije. Ponuđena su i tri praktična modula za osposobljavanje nastavnika, koji će im dati smjernice za uključivanje načela i koncepata intelektualnog vlasništva prilagođenih dobi učenika u svoju nastavu. 

Portal Ideas Powered @ School dio je većeg projekta EUIPO-a koji se provodi vezano uz uvođenje intelektualnog vlasništva u obrazovanje i slijedi nastojanja EU-a u promicanju ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Stoga pozivamo sve zainteresirane da se upoznaju sa sadržajima, uvjetima korištenja i mogućnostima koje nudi ova nova obrazovna platforma, razvijena u suradnji EUIPO-a i stručnjaka nadležnih institucija zemalja članica Europske unije koji čine Mrežu za intelektualno vlasništvo u obrazovanju.

Datum novosti: 21.10.2019.