Stop krivotvorinama

13. zasjedanje Savjetodavnog odbora za provedbu prava intelektualnog vlasništva (ACE) održano u Ženevi, 3.-5.rujna 2018.

U Ženevi je od 3. do 5. rujna 2018. održano 13. zasjedanje Savjetodavnog odbora za provedbu prava intelektualnog vlasništva (Advisory Committee on Enforcement – ACE), na kojem je, uz gđu Alidu Matković, ministra savjetnika pri Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri UN-u u Ženevi, sudjelovala gđa Ana Rački Marinković, zamjenica ravnateljice DZIV-a.

Tom je prilikom na poziv Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) predstavljena praksa Republike Hrvatske u području provedbe prava intelektualnog vlasništva usmjerene na jačanje razine svijesti o potrebi zaštite prava intelektualnog vlasništva kod djece i mladih. Predstavnica Zavoda prezentirala je aktivnosti Zavoda i Koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske u vezi provedbe natječaja za djecu i mlade tijekom 2017. i 2018. godine u suradnji sa WIPO-om te interaktivne edukacije djece i mladih o intelektualnom vlasništvu i upravljanju njime Dan intelektualnog vlasništva za djecu i mlade koja je nastala u suradnji Zavoda i Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) i pod motom Budi kreatIVan, Budi inovatIVan, BUDI DIV, održana je do sada u Zagrebu, Varaždinu i Rijeci. Predstavnica Zavoda sudjelovala je i na panel raspravi na temu Aktivnosti usmjerene na jačanje razine javne svijesti o potrebi poštivanja prava intelektualnog vlasništva.

 

Datum novosti: 10.9.2018.

Ispiši stranicu