Stop krivotvorinama

Nova internetska stranica Ideas Powered - stranica sa sadržajem o intelektualnom vlasništvu namijenjena mladima

Dana 23. srpnja 2015. g. objavljena je nova internetska stranica Ideas Powered - prva interaktivna internetska stranica na razini Europske unije sa sadržajem vezanim uz intelektualno vlasništvo posvećena mladima kojoj možete pristupiti na internetskoj adresi: http://www.ideaspowered.eu.

Stranica objedinjuje doprinose mladih dizajnera, skladatelja, poduzetnika i umjetnika koju djeluju na području cijele Europske unije kojima se pokazuje kako intelektualno vlasništvo podupire i podržava inovativnost i kreativnost. Stranica je podržana i prisutnošću na društvenim mrežama putem korisničkih računa na Facebooku  i Twitteru.

Na stranici se nalazi i natječaj za najbolji video kojim se mladi pozivaju da podijele svoje iskustvo i izraze svoj pogled o tome kako je intelektualno vlasništvo važno za njih osobno.

Objava nove stranice dio je kampanje Ideas Powered usmjerene prema mladima koju provodi Ured za usklađivanje na unutarnjem tržištu (OHIM) putem Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica). Ove aktivnosti proizlaze iz rezultata studije iz 2013. g. pod nazivom „Europski građani i intelektualno vlasništvo – percepcija, svijest i ponašanje“ koji su pokazali da usprkos svijesti mladih u Europskoj uniji o negativnim posljedicama krivotvorenja i piratstva, njih 50%  opravdava kupnju krivotvorina, a 57% podržava nelegalno preuzimanje sadržaja zaštićenog autorskim pravom za osobnu uporabu.

Prema riječima g. Antonia Campinosa, Predsjednika OHIM-a, stranica se nadovezuje na studiju iz 2013.g. i temelji se na njezinim rezultatima s ciljem da pruži svježe poglede na intelektualno vlasništvo – ona predstavlja doprinose mladih Europljana koji koriste intelektualno vlasništvo kako bi podržali svoje poslovanje, svoju egzistenciju, svoje hobije i svoje interese. Internetska stranica zamišljena je kao dvosmjerni portal, na kojem će se tražiti stavovi mladih ljudi o svim aspektima intelektualnog vlasništva u njihovim životima i pozivati ih da dostavljaju svoje doprinose.

 

Datum novosti: 24.7.2015.

Ispiši stranicu