Stop krivotvorinama

Obavijest o objavi „Vodiča kroz provedbu prava intelektualnog vlasništva“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo pripremio  je „Vodič kroz provedbu prava intelektualnog vlasništva“. Svrha ovog informativno-edukativnog materijala je informirati korisnike sustava zaštite intelektualnog vlasništva o mogućnostima zaštite prava intelektualnog vlasništva u slučaju povrede te informirati širu javnost o problematici povreda prava intelektualnog vlasništva.

U Vodiču se pojašnjava što se smatra nedopuštenim korištenjem predmeta zaštite, kako izbjeći povredu prava intelektualnog vlasništva, što znače pojmovi krivotvorenja i piratstva (s gledišta zaštite prava intelektualnog vlasništva) te u čemu je opasnost od ovih pojava za širu društvenu zajednicu. Navedene su institucije koje su uključene u sustav zaštite i provedbe prava intelektualnog vlasništva, te su ukratko navedene najvažnije značajke postupaka koji se vode u cilju zaštite prava intelektualnog vlasništva.

Vodič je dostupan u elektroničkom obliku na našim internetskim stranicama te na internetskim stranicama Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

Datum novosti: 8.2.2013.

Ispiši stranicu