Stop krivotvorinama

Obavijest o objavi prijevoda na hrvatski jezik studije „Zaštita inovacija u okviru poslovne tajne i patenta: odrednice za poduzeća u Europskoj uniji“

Obavještavamo vas da je studija Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) „Zaštita inovacija u okviru poslovne tajne i patenta: odrednice za poduzeća u Europskoj uniji“, izvornog naziva "Protecting Innovation through Trade Secrets and Patents: Determinants for European Union Firms” objavljena u srpnju 2017. godine, sada dostupna i na hrvatskom jeziku, te joj možete pristupiti putem sljedeće poveznice.

Studija se temelji na istraživanju provedenom u 24 države članice Europske unije (uključujući i Hrvatsku) i istražuje gospodarski značaj primjene poslovnih tajni te njihov odnos prema zaštiti patentom, kao jednim od prava industrijskoga vlasništva. Studiju je pripremio EUIPO u suradnji s Centrom za europska ekonomska istraživanja u Mannheimu, a istraživanjem je obuhvaćeno oko 200 000 poduzeća koja djeluju u proizvodnom sektoru ili u sektoru pružanja usluga u Europi.

Istraživanje donosi i podatke za Republiku Hrvatsku, vidljive u tabelama na stranicama 27, 28 i 30 navedene studije.

 

Datum novosti: 6.7.2018.

Ispiši stranicu