Stop krivotvorinama

Pokretanje BLOCKATHON foruma za borbu protiv krivotvorenja

Obavještavamo vas kako je Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) pokrenuo BLOCKATHON forum za borbu protiv krivotvorenja.

Uspostavljanje BLOCKATHON foruma za borbu protiv krivotvorenja dio je šire strategije Europske unije za izgradnju ekosustava uz primjenu blockchain tehnologije. Uspostava ovog foruma predstavlja nastavak aktivnosti pokrenutih sa ciljem jačanja sigurnosti opskrbnih lanaca i borbe protiv krivotvorina uz primjenu blockchain tehnologije započetih natječajem održanim tijekom 2018. godine koji su zajednički organizirale EUIPO i Europska komisija, o čemu je javnost bila informirana putem ove internetske stranice, kao i naknadno održanih radionica na kojima se prepoznala potreba za boljom suradnjom svih relevantnih dionika.

BLOCKATHON forum bi trebao okupiti ljude i organizacije koji bi zajedničkim radom stvorili buduću infrastrukturu za borbu protiv krivotvorenja temeljenu na blockchain tehnologiji. Cilj foruma je osigurati strukturiranu suradnju između privatnih organizacija, tijela za provedbu prava i građana, kako bi se omogućilo prepoznavanje originalne i krivotvorene robe u cijelom distribucijskom lancu, od proizvođača do krajnjeg korisnika. Sam forum usredotočit će se na izradu, definiranje, provođenje pilota i uvođenja nove razine infrastrukture koja bi se koristila u borbi protiv krivotvorenja, a koja se temelji na blockchain-u.

Više informacija o BLOCKATHON forumu možete pronaći na sljedećoj internetskoj stranici www.blockathon.eu a putem iste internetske stranice možete poslati svoju prijavu ako želite biti dio ovog foruma. 

Datum novosti: 11.2.2019.

Ispiši stranicu