Stop krivotvorinama

28.6.2016.

Objava Direktive 2016/943 o zaštiti neotkrivenih znanja i iskustava te poslovnih informacija (poslovne tajne) od nezakonitog pribavljanja, korištenja i otkrivanja

U Službenom listu Europske unije L 157/1 od 15.06.2016. objavljena je Direktiva (EU) 2016/943 Europskog parlamenta i Vijeća od 8. lipnja 2016. o zaštiti neotkrivenih  znanja i iskustava te poslovnih informacija (poslovne tajne) od nezakonitog pribavljanja, korištenja i otkrivanja.
Opširnije

17.6.2016.

Intelektualno vlasništvo i mala i srednja poduzeća

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila je studiju koja pruža uvid u stavove malih i srednjih poduzeća (MSP) u Europskoj uniji prema zaštiti intelektualnog vlasništva. 
Opširnije

8.6.2016.

Svjetski dan borbe protiv krivotvorina - 8. lipnja 2016.

Na inicijativu Globalne mreže za borbu protiv krivotvorina (Global Anti-Counterfeiting Group (GACG) Network), već osamnaestu godinu za redom obilježava se Svjetski dan borbe protiv krivotvorina s ciljem podizanja razine javne svijesti na ovaj rastući društveni problem.
Opširnije

25.5.2016.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima piratstva u sektoru glazbe

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri EUIPO-u objavila je sedmu u nizu ekonomskih studija koje se bave utjecajem problema povreda prava intelektualnog vlasništva u pojedinim industrijskim sektorima u Europskoj uniji, pod izvornim nazivom: „The economic cost of IPR infringement in the recorded music industry“.
Opširnije

20.4.2016.

Objavljena studija o negativnim učincima trgovine krivotvorenim i piratskim proizvodima

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila je studiju pod nazivom „Trgovina krivotvorenim i piratskim proizvodima – mapiranje gospodarskih učinaka“ („Trade in Counterfeit and Pirated Goods: Mapping the Economic Impact“).
 
Opširnije

18.4.2016.

Objava novog broja službenog glasila Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica) koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila novo izdanje svoga glasila „The Observatory Newsletter” (travanj, 2016.).
Opširnije

13.4.2016.

Intelektualno vlasništvo i mladi

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila je studiju koja analizira ponašanje mladih prilikom korištenja interneta, u vezi s pravom intelektualnog vlasništva, pod nazivom „Intelektualno vlasništvo i mladi“ („Intellectual property and youth“).
Opširnije

4.4.2016.

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) - novo ime najveće agencije Europske unije

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) - novo je ime najveće EU agencije.
Ured za harmonizaciju na unutarnjem tržištu (OHIM) danas je promijenio ime u Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).
Opširnije

29.3.2016.

Istraživanje o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u zemljama izvan Europske unije

Europska komisija, u suradnji s Europskom promatračnicom za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO, ranije OHIM), provodi drugi krug istraživanja o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama.
Opširnije

18.3.2016.

Objavljen sažetak studije BASCAP-a Uloge i odgovornosti posrednika: Sprječavanje krivotvorenja i piratstva u nabavnom lancu, na hrvatskom jeziku

Obavještavamo korisnike da je sažetak studije BASCAP-a o ulozi i odgovornosti posrednika u sprječavanju krivotvorenja i piratstva u nabavnom lancu, objavljen  na hrvatskom jeziku.
Elektroničko izdanje publikacije dostupno je ovdje.
Opširnije

11.3.2016.

Akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu", 12.3.2016., City Center one East, Zagreb

Trinaesta po redu akcija održava se u okviru Nacionalne kampanje Stop krivotvorinama i piratstvu na internetu pod motom NE KUPUJTE MAČKA U VREĆI!, koja se provodi tijekom 2016. godine na području Republike Hrvatske sa svrhom podizanja razine javne svijesti o rizicima kupnje piratskih i krivotvorenih proizvoda prilikom kupnje putem interneta.
Opširnije

25.2.2016.

Nacionalna kampanja o rizicima kupovine krivotvorenih i piratskih proizvoda putem Interneta

Nacionalna kampanja o rizicima kupovine krivotvorenih i piratskih proizvoda putem Interneta „Ne kupujte mačka u vreći!“ započela je 23. veljače 2016. konferencijom za novinare na kojoj su sudjelovali predstavnici nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva koja provodi kampanju.
Opširnije

12.2.2016.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima krivotvorenja u sektoru proizvodnje nakita i satova te ručnih torbica i putnih torbi

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u (dalje: EU Promatračnica) objavila je petu i šestu u nizu ekonomskih studija koje se bave utjecajem problema krivotvorenja proizvoda u pojedinim industrijskim sektorima u Europskoj uniji, pod izvornim nazivima: „The economic cost of IPR infringement in jewellery and watches“ i „The economic cost of IPR infringement in handbags and luggage“.
Opširnije

8.2.2016.

Digitalno oglašavanje na internetskim stranicama za koje se sumnja da povrjeđuju prava intelektualnog vlasništva

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u objavila je studiju o problemu digitalnog oglašavanja na internetskim stranicama za koje se sumnja da svojim sadržajima povrjeđuju prava intelektualnog vlasništva, pod izvornim nazivom „Digital Advertising on Suspected Infringing Websites“.
Opširnije

21.12.2015.

Objavljeno osmo izdanje glasila EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica) koja djeluje pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM-u) objavila osmo izdanje svoga glasila „The Observatory Newsletter” (prosinac, 2015.).
Glasilo je dostupno na sljedećoj poveznici.
Opširnije

Ispiši stranicu