Stop krivotvorinama

4.4.2016.

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) - novo ime najveće agencije Europske unije

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) - novo je ime najveće EU agencije.
Ured za harmonizaciju na unutarnjem tržištu (OHIM) danas je promijenio ime u Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).
Opširnije

29.3.2016.

Istraživanje o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u zemljama izvan Europske unije

Europska komisija, u suradnji s Europskom promatračnicom za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO, ranije OHIM), provodi drugi krug istraživanja o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama.
Opširnije

18.3.2016.

Objavljen sažetak studije BASCAP-a Uloge i odgovornosti posrednika: Sprječavanje krivotvorenja i piratstva u nabavnom lancu, na hrvatskom jeziku

Obavještavamo korisnike da je sažetak studije BASCAP-a o ulozi i odgovornosti posrednika u sprječavanju krivotvorenja i piratstva u nabavnom lancu, objavljen  na hrvatskom jeziku.
Elektroničko izdanje publikacije dostupno je ovdje.
Opširnije

11.3.2016.

Akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu", 12.3.2016., City Center one East, Zagreb

Trinaesta po redu akcija održava se u okviru Nacionalne kampanje Stop krivotvorinama i piratstvu na internetu pod motom NE KUPUJTE MAČKA U VREĆI!, koja se provodi tijekom 2016. godine na području Republike Hrvatske sa svrhom podizanja razine javne svijesti o rizicima kupnje piratskih i krivotvorenih proizvoda prilikom kupnje putem interneta.
Opširnije

25.2.2016.

Nacionalna kampanja o rizicima kupovine krivotvorenih i piratskih proizvoda putem Interneta

Nacionalna kampanja o rizicima kupovine krivotvorenih i piratskih proizvoda putem Interneta „Ne kupujte mačka u vreći!“ započela je 23. veljače 2016. konferencijom za novinare na kojoj su sudjelovali predstavnici nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva koja provodi kampanju.
Opširnije

12.2.2016.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima krivotvorenja u sektoru proizvodnje nakita i satova te ručnih torbica i putnih torbi

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u (dalje: EU Promatračnica) objavila je petu i šestu u nizu ekonomskih studija koje se bave utjecajem problema krivotvorenja proizvoda u pojedinim industrijskim sektorima u Europskoj uniji, pod izvornim nazivima: „The economic cost of IPR infringement in jewellery and watches“ i „The economic cost of IPR infringement in handbags and luggage“.
Opširnije

8.2.2016.

Digitalno oglašavanje na internetskim stranicama za koje se sumnja da povrjeđuju prava intelektualnog vlasništva

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u objavila je studiju o problemu digitalnog oglašavanja na internetskim stranicama za koje se sumnja da svojim sadržajima povrjeđuju prava intelektualnog vlasništva, pod izvornim nazivom „Digital Advertising on Suspected Infringing Websites“.
Opširnije

21.12.2015.

Objavljeno osmo izdanje glasila EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica) koja djeluje pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM-u) objavila osmo izdanje svoga glasila „The Observatory Newsletter” (prosinac, 2015.).
Glasilo je dostupno na sljedećoj poveznici.
Opširnije

15.12.2015.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima krivotvorenja u sektoru igračaka i igara

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u (dalje: EU Promatračnica) objavila je četvrtu u nizu ekonomskih studija koje se bave utjecajem problema krivotvorenja proizvoda u pojedinim industrijskim sektorima u Europskoj uniji, pod izvornim nazivom „The economic cost of IPR infringement in toys and games”. Studija je dostupna na sljedećoj poveznici.
Opširnije

10.12.2015.

Objavljeno javno savjetovanje Europske komisije o evaluaciji i modernizaciji zakonodavnog okvira u području provedbe prava intelektualnog vlasništva

Dana 9. prosinca 2015. godine Europska komisija (EK)  je objavila javno savjetovanje o evaluaciji i modernizaciji zakonodavnog okvira u području provedbe prava intelektualnog vlasništva.
Rok za sudjelovanje u EU Savjetovanju produžen je do 15. travnja 2016. godine.
Opširnije

28.10.2015.

Objavljeno novo izdanje glasila EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica) koja djeluje pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM-u) objavila sedmo izdanje svoga glasila „The Observatory's newsletter” (listopad, 2015.).
Opširnije

14.10.2015.

Intelektualno vlasništvo i obrazovanje u Europi - Studija o obrazovanju o intelektualnom vlasništvu u školskom kurikulumu u državama članicama EU-a sa dodatnim međunarodnim usporedbama

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u objavila je studiju koja prikazuje u kojoj je mjeri obrazovanje o intelektualnom vlasništvu zastupljeno u školskom kurikulumu.
 
Opširnije

29.9.2015.

Savjetovanje o regulatornom okruženju za platforme, internetske posrednike, podatke, računalstvo u oblaku i kolaborativnu ekonomiju

Europska komisija objavila je 24. rujna 2015. godine savjetovanje o regulatornom okruženju za platforme, internetske posrednike, podatke, računalstvo u oblaku i kolaborativnu ekonomiju.
Opširnije

10.9.2015.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima krivotvorenja u sektoru sportskih proizvoda

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u (dalje: EU Promatračnica) objavila je treću u nizu ekonomskih studija koje se bave utjecajem problema krivotvorenja proizvoda u pojedinim industrijskim sektorima u Europskoj uniji, pod izvornim nazivom „The economic cost of IPR infringement in sports goods”. Studiju možete pronaći ovdje.
Opširnije

3.9.2015.

Elektronička platforma Enforcement database

U okviru Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva uspostavljena je elektronička platforma Enforcement database (EDB) koja omogućava razmjenu informacija između nositelja prava i institucija za provedbu prava.
Opširnije

Ispiši stranicu