Stop krivotvorinama

11.5.2015.

Objavljeni rezultati istraživanja o negativnim učincima krivotvorenja u sektoru kozmetike i proizvoda za osobnu njegu

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri OHIM-u objavila je prvu u nizu ekonomskih studija koje se bave utjecajem problema krivotvorenja proizvoda u pojedinim industrijskom sektorima u Europskoj uniji.
Opširnije

4.5.2015.

Objavljena nova studija u okviru inicijative BASCAP

U okviru inicijative Međunarodne gospodarske komore (ICC) Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy (BASCAP) objavljena je nova studija pod nazivom „Roles and Responsibilities of Intermediaries: Fighting Counterfeiting and Piracy in the Supply Chain“.
Opširnije

28.4.2015.

Objavljeno novo izdanje glasila EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koja djeluje pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM) objavila je novo izdanje svog glasila  „The Observatory's newsletter”.
Opširnije

27.4.2015.

Zavod obilježio Svjetski dan intelektualnog vlasništva 2015.

Državni zavod za intelektualno vlasništvo nizom događanja u okviru programa „Dani intelektualnog vlasništva“ obilježio Svjetski dan intelektualnog vlasništva - 26.travnja.
Opširnije

27.4.2015.

Poziv na sudjelovanje u javnim konzultacijama o poštivanju prava intelektualnog vlasništva u postupcima javne nabave

Europska komisija objavila je poziv svim zainteresiranim dionicima sustava da sudjeluju u javnim konzultacijama o poštivanju prava intelektualnog vlasništva u postupcima javne nabave. Proces javnih konzultacija traje do 7. srpnja 2015. godine.
Opširnije

11.2.2015.

Poziv na sudjelovanje u javnim konzultacijama o novom Strateškom planu OHIM-a

Obavještavamo vas da je Ured za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM), u okviru kojeg djeluje i Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva, objavio poziv svim zainteresiranim dionicima sustava da sudjeluju u javnim konzultacijama o novom Strateškom planu OHIM-a (Strategic Plan 2020, Guiding Principles and Outline).
Opširnije

22.1.2015.

Autorsko pravo u digitalno doba – poziv zainteresiranoj javnosti

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo i Državni zavod za intelektualno vlasništvo organiziraju javni seminar „Autorsko pravo u digitalno doba“, 5. veljače 2015. u Zagrebu.
Seminar je besplatan i otvoren za zainteresiranu javnost a registrirati se možete putem poveznice za registraciju ili prijavom na adresu el.pošte: akademija@dziv.hr.
Opširnije

19.12.2014.

Objavljeno novo izdanje glasila EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica) koja djeluje pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM) objavila novo izdanje svoga glasila  „The Observatory's newsletter” (broj 4.).
Opširnije

10.12.2014.

Akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu" 13.12.2014. u Westgate centru u Jablanovcu (Zaprešić)

Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ održava se u shopping centru Westgate u Jablanovcu (Zaprešić) u subotu, 13.12.2014. od 14 do 24 sata.
Najavu akcije pogledajte ovdje.
 
Opširnije

24.11.2014.

Obavijesti HALMED-a

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je dana 18. studenog 2014.g. na svojoj internetskoj stranici obavijest o pojavi nezakonite distribucije lijekova u Europskoj uniji. Više o tome možete pročitati ovdje.
 
Opširnije

17.10.2014.

Objavljeno novo izdanje glasila EU Promatračnice (broj 3, rujan/listopad 2014.)

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica) koja djeluje pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM) objavila novo izdanje lista „The Observatory's newsletter” (broj 3., rujan / listopad 2014.).
Opširnije

18.9.2014.

Na području Carinskog ureda Pula oduzeta veća količina krivotvorina

Na internetskim stranicama Ministarstva financija RH – Carinske uprave objavljena je vijest o pronalasku i oduzimanju veće količine krivotvorenih proizvoda na području grada Rovinja.
Opširnije

28.7.2014.

Na području zagrebačke Dubrave Carina i Policija zaplijenila robu u vrijednosti od 60.626.890,00 kuna

Dana 14. srpnja 2014. godine na području zagrebačke Dubrave, službenici Carine i Policijske uprave Zagrebačke, temeljem naloga Prekršajnog suda u Zagrebu na nekoliko su adresa izvršili pretrage obiteljskih kuća, stanova, poslovnih i drugih objekata.
Opširnije

14.7.2014.

Objavljeno novo izdanje glasila EU Promatračnice

Obavještavamo vas da je Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica) koja djeluje pri Uredu za harmonizaciju na unutrašnjem tržištu (OHIM) objavila novo izdanje lista  „The Observatory's newsletter” (broj 2., lipanj / srpanj 2014).
Opširnije

9.7.2014.

Novi Akcijski plan Europske komisije za suzbijanje povreda prava intelektualnog vlasništva

Dana 1. srpnja 2014. g. Europska komisija je usvojila Akcijski plan EU-a, te Strategiju za zaštitu i provedbu prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama.
Opširnije

Ispiši stranicu